Радио Милева

Прва жена на чело на „Шанел“ по легендарната Коко: Ова е наследничката на Карл Лагерфелд

Прва жена на чело на „Шанел“ по легендарната Коко: Ова е наследничката на Карл Лагерфелд
фото: Гуливер/гети

Германскиот моден дизајнер Карл Лагерфелд кој почина вчера (19.02.2019) со модната куќа „Шанел“имал доживотен договор.

Со години се нагодуваше кој може да го наследи местото на креативнот директор, а француската модна куќа соопшти дека тоа ќе биде десната рака на дизајнерот, Виржини Вијар.

Виржини во модната куќа се приклучила во 1997 година и со Карл соработувала три децении.

Самиот дизајнер истакна дека таа е жена која го надмина совршенството.

фото; гуливер/гети

Останати вести од Радио Милева