Промотер

Здравко Чолиќ за прв пат ја стави сопругата во спот – „Тебе чувам за крај“ (ВИДЕО

Здравко Чолиќ за прв пат ја стави сопругата во спот – „Тебе чувам за крај“ (ВИДЕО

Здравко Чолиќ објави спот за песна која ја посвети на својата сопруга, а во која за прв пат, не се појавува ниту една женска личност.

Спотот за нумерата „Тебе те чувам за крај“, чиј автори се Мирослав Рус (музика и текст) и Никша Братош (аранжман), снимен во Лисабон, а Чола објасни зошто ја одбрал токму таа локација.

„Имав идеја спотот да се снима во Лисабон, со оглед на музиката, па режисерот на спотот Александар Керекеш – Кеки и јас размислуваваме за тоа. Жанрот на песната е таков, да е тоа еден вид на салса, асоцира малку на фад и латино музика, некоја Португалија, некој полубразилијано и конечно изборот падна на Лисабон“ – открил Чолиќ.

Здравко добил улога на талкачки фотограф, кој прави колаж од фотографии. Склопувајќи ги во мозаик, а барајќи ја вистинската фотографија која ќе ја склопи мапата, Здравко публиката на крај ја доведува до финалната фотографија и ја открива жената кој ја чува за крај, која всушност е неговата сопруга.

Погледнете го видеото: