Промотер

Слушнете како звучи дождот на Јова Радевска – Yova – „Rain“ (ВИДЕО)

Слушнете како звучи дождот на Јова Радевска – Yova – „Rain“ (ВИДЕО)

Јова Радевска е македонска кантавторка која  последниве години живее и твори во Лондон.

Во моментов Јова ( Yova)  е член на дуото кое го носи нејзиното име, во кое покрај самата самата Јова Радевска, втората половина ја сочинува Марк Вернон (Mark Vernon). Нивната прва песна со наслов „Moondog“ продуцирана со Мартин Мек Дугал и  Даниел О’Саливен од групата „Grumbling Furs“, а миксувана е од „Греми“ номинираниот Камерон Граиг (Бјорк, УНКЛ, Ени Ленокс & Џо Страмер), се појави кон крајот на минатата 2019 година.

Дуото YOVA (Јова Радевска и Марк Вернон) деновиве ја објавија и музиката за својот втор сингл насловен – „Rain“.

Тој треба да се појави како пакет со четири верзии на песната,  а ќе биде официјално објавен на 6 март 2020.

Во пакетот ќе биде вклучен и новиот ремикс на електронската легенда Винс Кларк (Erasure, Yazoo, Depeche Mode), ремиксот Ghost и Инструментална верзија на песната.

Марк Вернон го соединува бас гитаристот Иан Оливер со Роб Елис на тапани и ритмичкиот р’бет на оригиналната ПЈ Харви група снимаат повторно заедно за прв пат од издавањето на првото ЕП на PJ Harvey  – “Dress” vo 1991.. Резултатите од овие снимања ќе можат да се чујат на новиот албум на  YOVA во 2020 година, кој го најавува и оваа тема со наслов  – „Rain“.

Како звучи дождот на Јова, тема на која автори се Јова Радевска, Марк Вернон и Роб Елис, проследете во продолжение.

;