Промотер

Симона Поповска е одново „Сама“… ама, само на спот (ВИДЕО)

Симона Поповска е одново „Сама“…  ама, само на спот (ВИДЕО)

Симона Поповска има ново видео. Станува збор за екранизација на одличната емотивна балада „Сама” од 2017 година, зад која стои авторскиот тим Иле Спасев, музика и аранжман, и Даниела Хаџи-Тоневска, која ги потпишува стиховите на песната.

„Оваа песна ми е исклучително драга и иако е снимена оддамна, сепак  не сакав да остане без видеозапис. Го чекав вистинскиот момент и ете желбата ми се оствари. Се надевам дека и на мојата публика ќе ѝ се допадне видеото, од кое сум презадоволна. Навистина сум среќна што ми се случи она што одамна го посакував” – вели Симона.

Видеото е работено со режисерот Андреј Ѓоргиевски, а во реализацијата на целиот проект учествуваше веќе проверениот тим соработници на Симона – шминката и фризурата се на Бобан Тодоровски, додека за стајлингот беа задолжени Златко Јовановски и Сињори.   

Кадрите во видеото во кои доминираат убавините на нашата земја се снимени во Македонска Каменица, езерото Калиманци, и хотелот Буши.

„Сакавме да ги искористиме убавините на нашата земја. Откривме преубаво место, односно езерото Калиманци кое располага со прекрасна природа и целосно се вклопува во она што сакавме да го пренесеме. Темата на приказната е потонување во сон и чувството на осаменост. Токму и затоа сè, односно кадрите почнуваат од највисоката локација, па како што тече песната така се спуштаме пониско и завршуваме со будење и враќање во реалноста. Пораката која сакавме да ја пренесеме е дека иако е тешко да се прифати секој тежок момент во животот, особено чувството на осаменост и страв, многу е важно реалноста да се прифати како таква и да се направи обид за излез. Сè е минливо, а соочувањето со реалноста е првиот чекор во изнаоѓањето решение и излез од секоја состојба”– вели Симона, која тука не завршува со проектите и наскоро најавува нешто сосема ново.

А и време е распеаната докторка која изминативе години и е повеќе посветена на медицинската козметика, да нè почести и со својот прв албум.

Дотогаш, уживајте во видеото за несудената макфестовска песна со која Симона Поповска требаше да се натпреварува на популарниот штипски фестивал „Макфест“ во 2017 година.