Промотер

Мето Ди Флеш прашува – „Да не е млако“? (ВИДЕО)

Мето Ди Флеш прашува – „Да не е млако“? (ВИДЕО)

Еден од најекспонираните македонски музичари кој публиката го познава како 1/2 на негошното дуо „Флеш“, за подоцна да продолжи сам како „Мето Ди Флеш“, по долго време авторска пстиненција, конечно има нова песна.

Многумина и биле на неговите караоке музички забави во живо, па оттаму и го познаваат секогаш насмеаниот и расположен стружанец кој на публиката на своите тезги низ локалите, клубовите и дискотеките ширум Македонија, постојано и приредува незаборавни журки. А на нив редовно прашањето: „Да не е млако?“… иако кај Мето никогаш не млако – напротив, секогаш е многу јако! Оттаму и инспирацијата за насловот на песната „Да не е млако?“

„После 11 години се нафатив да напишам песна. Прва под брендот Мето Ди Флеш. Како автор се јавувам на песни на „Ден Потоа“, мојот бенд кој има два албуми издадени во 90-те години, додека последната е напишана за дуото „Флеш“, каде што бев дел од него“ – ќе рече Методи Поповски во едно од своите последни интервјуа.

Музиката и стиховите се негови, како и аранжманот за песната која е снимена во студиото „Флеш“, а придружните вокали ги пее Марија Мечкароска.

Песната ја придружува видеозапис кој е исто така изработен од „Флеш“ продукција од Струга, а е режиран, снимен и монтиран од Мухамед Манте, асистент продуцент бил Самир Демиши, додека во видеото се појавуват и девојките од студиото за танц „Бах“ од Струга.

Вака изгледа и звучи кога Мето Ди Флеш низ песна прашува: „Да не е млако?“

Останати вести од Промотер