Промотер

Мартинијан Кириловски го освои „Макфест 2019“ со – „Стопати на ден“ (ЛИРИК ВИДЕО)

Мартинијан Кириловски го освои „Макфест 2019“ со –  „Стопати на ден“ (ЛИРИК ВИДЕО)

На финалната вечер на 34-то издание на фестивалот нма забавни  мелодии „Макфест 2019“ каде беа изведени 20 композции, победи песната насловена „Стопати на ден“ која на сцената на домот на културата во Штип ја изведе младиот кумановец Мартинијан Кириловски.

Тој го отвори фестивалот на првата полуфинална вечер, но и го затвори на финалето како победник со освоени пет илјади евра, предвидени за првопласираната песна. Со ова нејзиниот автор Ристо Самарџиев (музика и текст) стана најнаградуваниот автор во историјата на „Макфест“ што како автор, што како изведувач или обете.

 

Аранжманот на победничката песна го направил Иле Спасев, кој ги сработил и миксот и мастерингот, а истата е снимена и во неговото студио.

Придружните вокали на баладата „100 пати на ден“ ги испеала Сара Николовска, а како звучи годинешната макфестовска победничка песна, проследете во продолжение заедно со нејзиното лирик видео составено од стиховите на истата.