Промотер

Макфестовска балада Роберт Билбилов ја визуелизираше на некои – „Чудни места“ (ВИДЕО)

Макфестовска балада Роберт Билбилов ја визуелизираше на некои – „Чудни места“ (ВИДЕО)

На Роберт Билбилов му беа потребни цели девет години за повторно да се врати на „Макфест“ како изведувач, а речиси три месеци за да ја визуелизира својата фестивалска балада насловена „Чудни места“.

Како што веќе е познато, музиката и аранжманот ги потпишува самиот Билбилов, додека текстот за песната го напишал Робин Зимбаков, а сето тоа во продукција на „Јust RB production“ на Билбилов.

Волшебната визуелизација на повратничката тема е дело на уметничкиот фотограф и режисер Зоран „Зонде“ Стојановски. Тој и онака магичната исконска локација – античката мегалитска опсерваторија „Кокино“, ја споил со специјалните комјутерски ефекти, што на видеото му даваат филмска, па дури и научно фантастична визура.

Самиот Билбилов заедно со шармантната Росана Стефанова како главни протагонисти во видеото одлично ја одиграле својата ролја, која дополнета со стиховите на песната совршено ја раскажува емотивната приказна која ги искажува внатрешните чувства на авторот.

Се’ на се’, видеото изработено во 4К технологија, видено низ окото и одличниот избор на кадри на директорот на фотографија Александар Мижимаков го комплетира одличниот спој на музиката, стихови и слика, кој стилизиран во една целина, на уметнички начин ги изразува емоциите на љубовната патина.

Како изгледаат овие „Чудни места“ надополнети со веќе слушнатата музичка тема на Роберт Билбилов, премиерно проследете во продолжение: