Промотер

Јордан Митев има фолк хит, евергрин – „Наздрави за љубов, наздрави за среќа“ (ЛИРИК ВИДЕО)

Јордан Митев има фолк хит, евергрин – „Наздрави за љубов, наздрави за среќа“ (ЛИРИК ВИДЕО)

Македонскиот фолк пејач Јордан Митев има нова песна. Познат по неговите песни чии стихови имаат  патриотска содржина, заради кои, како и заради настапите во селата и градовите по Егејска Македонија имаше реперкусии од властите на нашиот јужен сосед, Митев знае да испее, но и да напише и прекрасни македонски новосоздадени љубовни фолк песни.

Токму оваа, новата, насловена „Наздрави за љубов, наздрави за среќа“ е една од оние, која зборува за љубовта, за животот  кој е еден и не е вреден ако не го живееш… онака како што треба, како што сакаш, како што заслужуваш!

Комплетен автор на темата ( музика, текст, аранжман) е самиот Митев, додека како продуцент се јавува Љупчо Павловски, а песната е снимена во музичкото студио „Анастасија“.

Ова е една од ретките новосоиздадени фолк теми, која има и атрибути на популарност, но во себе содржи квалитет и издржаност, па затоа има и тенденции ем да биде хит кој ќе се свири и пее насекаде, ем предиспозиции да остане една од оние вечните, кои никогаш не стареат… македонски фолк евергрин. По теркот на незаборавните фестивалски евергрини од Фолк фест Валандово, Цветници, Филиграни…

Веруваме дека Митев ќе најде можност и да ја визуелизира истата со видеоспот, а дотогаш преслушајте ја и уживајте во стиховното „лирик видео“ на пејачот.