Промотер

„Хаусмастерс“ од дома ја „изнесоа“ – „Румена“ (ВИДЕО)

„Хаусмастерс“ од дома ја „изнесоа“ – „Румена“ (ВИДЕО)

„Хаусмастерс“ е скопски бенд составен од музичари од повеќе музички сфери и различни бендови.

Cтилски се определени да свират фанк,  поп и new jazz. Михаил Парушев како автор и лидер на групата, продуцент и ритам селектор.

Ѓоле Грујоски на гитара со своите силни делници, Дамир Имери со целосен склоп на хармонија и мечтовита импровизација.

Трајко Симоновски како гостин на бас гитара и Драган Трајковски со својот специфичен вокал, ја снимија песната, секој својот дел во своето студио.

„Румена“ е авторско дело создадено 2020 до реализација февруари 2021 година. Таа е носечка тема на новиот проект на Parussion group „Хаусмастерс“. Зад камерта на видеото кадрите ги осмислил и снимил Синиша Илијески.