Промотер

Ѓоко Танески призна дека е… „Тој што во срце те носи“ (ВИДЕО)

Ѓоко Танески призна дека е… „Тој што во срце те носи“ (ВИДЕО)

Еден од најмоќните македонски машки поп вокали, охриѓанецот Ѓоко Танески има нова песна. Тој е од оние кои не се познати по својата хиперпродукција, но затоа е познат по вонсерискиот глас, одличните песни и фантастачните журки и атмосфера што ги прави на неговите настапи.

Овој пат Ѓоко ја промовира неговата нова тема, која всушност е моќна балада, насловена „Тој што во срце те носи“. Музиката и аранжманот се на Дамјан Лазаров, некогашниот член на тинејџерската атракција од крајот на 90-ите, групата „Магија“. Емотивните стиховите за песната пак, ги напишала Ана Пандевска, а целата приказна е визуелно стокмена во видеозаписот снимен на повеќе локации крај брегот на Охридското езеро, градот Охрид, неговата околина, како и на еден сплав на изворите на Свети Наум.

Зад видеото стои продукцијата „Крстевски ентертејмент“, а во спотот покрај пејачот главните улоги ги имаат и двата млади модели: Анета Спиревска и Синиша Стојаноски.

Таневски уште еднаш покажува како на најдобар начин своите емоции умее да ги изрази преку моќната, но чувствствителна вокална експресија, која му е најсилниот адут во изведбата на неговите песни.

Како сето тоа звучи отпеано од него, а пресликано во видеоприказната во која е интегриран дел од убавините на Охрид и Охридското езеро, проследете во продолжение: