Промотер

Eye Cue – „Too late“ (АУДИО)

Eye Cue – „Too late“ (АУДИО)

Скопското дуо „Ај Кју“  продолжуваат со обидите за освојување на музичката сцена надвор од Македонија. По евровизиски сингл „Lost And Found“, ја продолжија праксата да прават песни на Англиски јазик, па така следуваа  „Dancin“  и  „Love Me, Hate Me“, по кој доаѓа и најновата, излезена деновиве со наслов „Too late“. 

И во новата песна забележливо е влијанието на британскиот поп звук, што веројатно е последица од нивниот престој во Лондон, како и од  претходните бројни гостувања ширум светот, во рамките на евровизиската турнеја низ Европа и Австралија.

„Love Me, Hate Me“ не успеа Бојан и Марија да ги лансира на престижната британска топ-листа и да им направи посериозен пробив, па дали сега со  „Too late“ ќе се обидат одново и ќе успеат барем малку да пркнат на најтешкиот светски музички пазар или е навистина „предоцна“, ќе дознаеме во периодот што следува.

Во меѓувреме уживајте во звуците на  „Too late“ чиј комплетен автор на музиката и стиховите е посилната половина на дуото, гитаристот Бојан Трајковски.