Промотер

„Екстраваганца“ препејаа шпанска „Приспивна“ (ЛИРИК ВИДЕО)

„Екстраваганца“ препејаа шпанска „Приспивна“ (ЛИРИК ВИДЕО)

Ресенското дуо „Екстраваганцаја претстави својата нова, трета по ред песна која го носи насловот „Приспивна“. Станува збор за преработка на шпанската тема „Quien“ од шпанскиот музичар Пабло Алборан, кој е потпишан како автор на музиката, а аранжманот го направи Хари Котларовски, со кого момчињата соработуваа и на претходните две песни, додека стиховите се дело на вокалот Јовче Воденичаровски кој заедно со Крсте Калевски – гитара, го сочинуваат дуото.

Како што споменавме, тиез ад себе имаат две авторски песни – првенчето „Само да си тука домене“ и минатогодишната „Казна моја си ти“.

Како звучи македонската верзија насловена „Приспивна“, преработка на шшпанската „Кој“ ( Quién) проследете во продолжение од нивното лирик видео.