Промотер

Дарио има нова песна за машала – „Inshallah“ (ВИДЕО)

Дарио има нова песна за машала – „Inshallah“ (ВИДЕО)

Една од, сега веќе слободно можеме да кажеме, македонските поп легенди, пејачот и автор Дарио Панковски конечно има нова песна.

Ако ги тргнеме на страна хрватските варијанти на „Што је моје то ќе доќи“ и „Жена за милијун година“, долго чекавме да се појави со нова песна на Македонски јазик. Дарио е еден од оние автори и изведувачи кои твори полека, но она што ќе го направи и испее останува за навека. Речиси секоја негова песна станува хит, а повеќето од нив остануваат евергрини. Едни од оние вечни, безвременски песни кои живеат низ времето и одново ги откриваат новите генерации.

Неможеме да тврдиме однапред дека и оваа, најновава насловена „Иншала“ (Inshallah) ќе ја има таа судбина, но затоа пак едно е сигурно: „Иншала“ е песна „за машала“! Подеднакво добра и музички квалитетна како и повеќето претходни, со предиспозиции да биде многу вртена на македонските радиостаници, а ако остане на договорот со „Кроација рекордс“ за нив да снима албум и на Хрватски јазик, песната може да се најде и на листингот на тоа ЦД.

Како и да е,  Дарио уште еднаш ја преточил сета своја емоција во ноти, спојувајќи ги духот на Медитеранот со шмекот на Ориентот, а лириката на душата ја напишал во стихови, како сам свој мајстор (композитор и текстописец) и во новата негова песна. Аранжманот го потпишува уште еден проверен музички ветеран од старата гарда, Кристијан Габроски во чије студио и е снимена, додека за едноставното лирик видео се погрижил синот на Дарио, Бруно Панковски.

Слушнете како звучи „Иншала“ на Дарио, читајќи ги стиховите од нејзиното лирик видео во продолжение: