Промотер

„Чиста околина“ го објавија синглот „Малку поети“ (Аудио)

„Чиста околина“ го објавија синглот „Малку поети“ (Аудио)

Откако го најавија своето враќање на сцената со експлозивната „Си играме со рапот“, македонските хип-хоп ветерани деновиве го објавија и вториот сингл од новиот албум „Avant-garde Fatiguée”.

За разлика од остриот гитарски звук на претходникот, „Малку поети“ кокетира со шлагерскиот поп од седумдесеттите години на минатиот век. Во песната се искористени семплови од класиката „Зошто“ на Зафир Хаџиманов, но за оваа пригода таа е ставена во хип-хоп бум-бап контекст.

На „Малку поети“, на „Чиста околина“ им гостуваат колегите од легендарниот хип-хоп колектив САФ – Смилен и Диџеј Гоце (кој е и продуцент на песната), како и можеби најистакнатиот претставник на новата хип-хоп генерација, ЛД Пистолеро. Новиот албум на Чиста околина, „Avant-garde Fatiguée” ќе излезе во мај.

Дотогаш, уживајте во синглот „Малку поети“: