Живот и Стил

Промена на Инстаграм: Оваа алатка им требаше на многумина, корисниците едвај ја чекаат

Промена на Инстаграм: Оваа алатка им требаше на многумина, корисниците едвај ја чекаат

Инстаграм неодамна воведе приватни лајкови како дополнителен начин за интеракција со содржината на Story. Сепак, се чини дека компанијата наскоро би можела да воведе уште еден начин за одговор на клиповите и сликите на вашите пријатели.

Според инвеститорот Алесандро Палучи, кој користи „обратно инженерство“ за да ги пронајде претстојните функции во апликациите, Инстаграм работи на тоа да им овозможи на луѓето да испраќаат гласовни пораки како одговор на Stories.

Палучи сподели слика од екранот на навидум новата функција.

Кога Инстаграм ги претстави лајковите на приватните Story, тој рече дека нивната мотивација е да го намалат нередот во сандачето.

Додавањето опција за испраќање гласовни пораки би било спротивно на таа филозофија, но сигурно ќе им обезбеди на корисниците друг начин за меѓусебна интеракција.