Живот и Стил
занимливости

Приказната за пријателството на Одри Хепберн и младиот елен е посилна од било кој филм

Приказната за пријателството на Одри Хепберн и младиот елен е посилна од било кој филм

Фотографија на актерката Одри Хепберн, која го зеде домашно милениче на прошетка во трговски центар,предизвика многу реакции многумина се прашуваа дали ова желбата на вниманието на Одри. Приказната е сосема поинаква и е сосема магична.

Одри го запозна Пипин додека го снимаше филмот “Зелени палати” во 1959 година. Дресерот на еленот  ја советувал да го земе дома како милениче бидејќи многу се поврзале за време на снимањата. Прекрасното животно повеќе не беше одвоено од Одри.

По многу кратко време, Одри почнала да дозволува и да заспие до нејзе. Куќната помошничка знаела дека Одри има миленик елен во куќата, но таа била многу изненадена кога го видела Пипин, како спие тивко покрај неа.

Одри го носела насекаде и тој беше нејзиниот омилен придружник. Биле убедени дека смиреноста на Одри била привлечна за малиот Пипин и затоа се прилепил кон неа.

Судбината на Пипин по крајот на филмот не е позната, се претпоставува дека бил вратен кај дресерот и ја доживеал својата старост.