Радио Милева

Пред да се омажи за сегашниот сопруг, Драгана Мирковиќ била во 10 – годишна љубовна врска со овој бизнисмен

Пред да се омажи за сегашниот сопруг, Драгана Мирковиќ била во 10 – годишна љубовна врска со овој бизнисмен

Драгана Мирковиќ денес е омажена за Тони Бјелиќ со кого има две деца и живее во Виена.

Пред Тони, Мирковиќ имала љубовна врска која траела десет години. Станува збор за некогашен бизнисмен, политичар и естраден менаџер Зоран Башановиќ. Зоран и Драгана биле заедно во текот на 90тите. Во тоа време, Башановиќ не само што и бил момче на Мирковиќ туку и нејзин менаџер. Имале  успех на приватен  и професионален план, а кон крајот на претхохдниот век ставиле крај на љубовниот однос.

Подоцна, фолк ѕвездата го запозна Тони, за кого се омажи во 2000 година и ги имаат ќерката Мануела и синот Марко.

Вашановиќ во интервју во 2010 година изјави дека во една прилика тајно се венчале со Драгана.

„Многу време поминувавме надвор од државата, а кога не работевме одевме некаде каде што  имавме мир. Постојат туристички венчавки на далечни дестинации каде што луѓето се венчаат на шега. Така, Драгана и јас се венчавме во една црква во Лос Анџелес, но тој брак не важи. “ вели поранешното момче на фолк ѕвездата.

Пред седум години, Башановиќ се омажи со Бојана со која има ќерка.

За потсетување, Драгана потекнува од Касидол, но заедно со семејството живее во Виена. Нејзиниот сопруг Тони и е најголема поддршка, а фолкерката му има и посветено песна „Једини“.

Останати вести од Радио Милева