Радио Милева
„автентично јас“

Познатата пејачка Деми Ловато донесе шокантна одлука

Познатата пејачка Деми Ловато донесе шокантна одлука

Пејачката се прогласи за не-бинарна во мај оваа година, менувајќи ги своите заменки во „тие/нив“

Деми Ловато (28) смета дека раскинувањето на веридбата со актерот Макс Ерих во 2020 година ѝ помогнало да стане „автентично јас“.

Ѕвездата потоа почна да се идентификува како не-бинарна за блиските пријатели и семејството кон крајот на минатата година, а ѝ помогна нејзиниот пријател, пејачот Сем Смит, кој исто така се идентификува како „тие“.

Деми призна дека патувањето со родов идентитет ќе продолжи до крајот на нејзиниот живот.

– Тоа е патување кое трае вечно – објасни пејачката, и додаде:

– Можеби ќе дојде време кога ќе се идентификувам како транс, не знам како ќе ми изгледа ова. Можеби до крајот на животот ќе се идентификувам како не -бинарна личност, или можеби ќе дојде период кога ќе остарам, па ќе се идентификувам како жена – ја заврши изјавата пејачката.

Останати вести од Радио Милева