Љубов и Секс

Пози за одличен секс, без разлика на должината на пенисот

Пози за одличен секс, без разлика на должината на пенисот

Мажите генерално не веруваат во ова, но жените одамна знаат дека техниката е најважна за добар секс.

Во остатокот од текстот дознајте кои се најдобрите пози за секоја големина на пенис, кои ќе ви гарантираат задоволство за време на сексот.

Помалку од 10 сантиметри

Идеална поза за оваа големина е таканаречената „кучешка“ поза, бидејќи во неа пенетрацијата е најдлабока. Пробајте ја и оваа поза – жената нека ги спушти главата и рамената на перница, нека стави друга перница под стомакот за малку да го подигне задникот, а потоа нека ги стисне бутовите. Избегнувајте лубриканти, бидејќи така ќе има помало триење, кое е пожелно.

Помеѓу 10 и 15 сантиметри

Партнерот може да биде во седечка положба, а жената да ги завитка рацете околу неговите раменици, а со нозете околу половината. Во тој момент неговото тело служи како „стол“ за женското тело. Жената нека го одреди најдобриот агол за пенетрација.

Поголем од 15 сантиметри

Изберете пози во кои мажот е озгора за да може да ја контролира длабочината на пенетрацијата. Мажот нека ги стави рацете околу главата на партнерката како за правење склекови. Така ќе може да се потпира на нив и да има поддршка за време на сексот.

Извор: Кајгана.мк