Љубов и Секс

Поза која обезбедува загарантирана најдобра стимулација на Г-точката

Поза која обезбедува загарантирана најдобра стимулација на Г-точката

Експериментирајте со малку поинакви сексуални пози

Никогаш не е залудно да воведувате нови работи во вашиот сексуален живот.

Експерт за сексуални односи, Ен Самерс, ја открила позата која според неа е најдобра за стимулација на Г-точката.

Оваа секс техника се нарекува „повлечи и потегни“ и всушност е верзија на „doggy style “.

Позата започнува со тоа што жената се спушта на колена и се витка, а мажот е зад неа.

Важно е колената да бидат цврсто споени на подот/креветот, додека партнерот е секогаш свиткан наназад за време на сексуалниот чин.

Со цел стимулацијата на Г точката да биде што е можно подобра и оргазмот да биде посилен, се препорачува побавна пенетрација.

„Оваа поза може да биде многу сензуална и забавна во спалната соба. Важно е да имате доволно количество лубрикант и да бидете подготвени за страсна ноќ “ вели Самерс.

Извор: попара.мк