Мегафон

Потврдени изведувачите на „Питијада 2022“ во Велес

Потврдени изведувачите на „Питијада 2022“ во Велес

По три години пауза оваа година ќе се одржи велешкиот  фестивал на питата и виното. Во 2019-та манифестацијата се откажа откако Велес го зафатија силни пожари, па средствата беа пренамените за пошумување и набавка на нова опрема за пожарникарите. А 2020 и 2021 година беа пандемиски па и тогаш не се одржа оваа позната манифестација. Така оваа година „Питијада“ ќе се одржи од 7-ми до 9-ти октомври пред „Панини“.

На тридневаната програма има музика за сечиј вкус. Така најголемите имиња на фолк сцената во Македонија доаѓаат во Велес! Миле Кузмановски, Наум Петрески и Зуица Лазова, Сузана Спасовска + Академци ќе настапат на „Питијада.
Освен фолк естрадата, тука ќе бидат „The Hounds“, „ДНК“, „Фолтин“ и „Љубојна“ + „Brass fantasy“.
За најмладата публика ќе бидат омилените ликови од „Дајте музика“ и „5+ бенд“ кои доаѓаат во Велес со свој концерт!

Останати вести од Мегафон