Љубов и Секс

Постојат знаци кои покажуваат дека сте во нездрава врска

Постојат знаци кои покажуваат дека сте во нездрава врска

Во соврен случај, здравата љубовна врска треба да биде исполнета со љубов, доверба и добра комуникација.

Сепак, истражувањата покажуваат дека има сè повеќе и повеќе нездрави врски во љубовните врски, оние што вклучуваат различни видови на психолошко, па дури и физичко малтретирање. Затоа, ако се сомневате дека сте на пат вашата врска да стане таква, обрнете внимание на редовите што следат, затоа што ви носиме знаци кои можат да ви сигнализираат дека вашата врска не е здрава.

Непочитување во врската

Што значи непочитување во врската? Ако вашиот партнер не смета дека вашето мислење е важно, го отфрла и одбива да прифати каков било коментар од ваша страна, тоа е јасен доказ за непочитување. Тоа исто така вклучува исмевање на вашите одлуки и ставови, како и преземање збор во секој разговор што ќе го започнете.

Контрола на врската

Еден од поважните знаци дека врската не функционира правилно е тоа што вашиот партнер се обидува да преземе контрола врз вашиот живот. Сè што правите, мислите, сакате, мора да биде одобрено од него. Ова се однесува на вашата врска, на себе и на вашите односи со други луѓе.

Казни во врската

Дали се плашите од неговото однесување во случај да не се однесувате како што тој би сакал? Инаку, дали знаете дека ќе ве обземе целото внимание и љубов, ако сте – добро мало покорно девојче? Ако барем во еден случај одговорот е ДА, тоа е знак за раѓање на нездрава врска.

Љубомора на партнерот

Дали вашата сакана личност се лути секој пат кога разговарате со некого на телефон или кога ќе добиете СМС-порака? Дали внимава на сите ваши машки пријатели и соработници? Ако ова е случај, имате работа со многу љубоморна личност која многу лесно може да го направи вашето присуство во врската заробеништво отколку романтична бајка.

Промени во расположението

Колку пати во текот на денот се менува расположението на вашиот партнер? Дали сте како на игли затоа што не знаете како тој ќе реагира на одредена ситуација? Променливите расположенија се многу честа појава во нездравите односи. Потекнуваат од чувството на незадоволство и несигурност и се манифестираат преку неможноста да се контролираат чувствата.

извор: попара.мк