Радио Милева
важен потфат

После толку години рече дека е доста: Милан Калиник најде нова среќа и место каде ќе биде исполнет

После толку години рече дека е доста: Милан Калиник најде нова среќа и место каде ќе биде исполнет

Водителот и актер Милан Калиниќ досега се испробал во бројни телевизиски емисии, а по секоја ја задржа титулата омилен водител. Последниот формат „Преживеани“ насолзи многумина, а сега е време за нов почеток.

Имено, како што никогаш не криел, Милан е голем љубител на спортот, а сега успеа да ги спои своите две големи љубови – водителството и спортот.

Милан Калиниќ за првпат во кариерата ќе води емисија за спорт на која многу се радува, а сопругата Сандра, како и синот и ќерката, кои знаат дека спортот е голема љубов на Милан, му подаруваат најголема поддршка во овој, за него, многу важен потфат.

– Ние сме народ кој го сака спортот и начинот на кој ги преживуваме успесите и неуспесите на нашите спортисти е нешто неверојатно. Мислам дека затоа имаме пократок животен век во споредба со другите нации во Европа. Во другите земји се следат еден или два спорта, а кај нас се следат сите – вели Милан Калиниќ и посочува дека тој и неговиот колега Предраг Поповиќ ќе го водат шоуто на ист начин како што би правеле обичните граѓани и љубителите на спортот.

фото:Инстаграм прионтскрин

Останати вести од Радио Милева