Љубов и Секс

Поради oва, многу парови не останале заедно: Трите најчести причини зошто партнерите се разведуваат

Поради oва, многу парови не останале заедно: Трите најчести причини зошто партнерите се разведуваат

Брачниот советник и едукатор Дејвид Акива ги наведе трите најчести причини зошто паровите одлучуваат да се разведат

Ако парот е во брак долго време, можно е со текот на времето да има „разладување“ и разделба едни од други.

Треба да ги препознаете овие знаци на време за да го спасите бракот.

Советникот и педагогот за брак Дејвид Акива ги наведе трите најчести причини зошто паровите одлучуваат да се разведат.

Мојот брачен другар е повеќе како најдобар пријател отколку како љубовник

Ова е важен знак дека можеби сѐ уште сте длабоко вљубени еден во друг. Паровите кои се заедно долго време често ја наведуваат оваа причина како тајна на среќната врска, вели Акива.

Повеќето парови веруваат дека вљубувањето мора секогаш да биде страсно и опојно како на почетокот на врската. Но, тоа е само романтична фаза.

По првите неколку месеци до една година, сосема е нормално оваа фаза да исчезне и да започне фазата „мојот најдобар пријател”.

Мала или никаква интимност

Ако сакате да го вратите сексот во брак, мора да ја вратите љубовта, според Акива. Тоа е толку едноставно. Ова го прават најдобрите пријатели во здрав брак.

Најновите истражувања покажуваат дека емоционалната интимност е клучот за сексуалното исполнување на жените.

Истражувачите кои стојат зад студијата открија дека љубовта го прави сексот физички попријатен за жените, а оние кои ги сакаат своите партнери велат дека се чувствуваат помалку ограничени и поспремни да ја истражуваат својата сексуалност.

Нема вистинска комуникација меѓу нас затоа што се расправаме

Кога ќе научите правилно да ги искажувате и прифаќате емоционалните потреби, расправиите и другите негативни однесувања во врските ќе исчезнат.