Подгответе се’ само обичен не десерт. Тоа е пржено чоколадо. Најдобро е да е чоколадна лента, наполнета и погуста за термички да се обработат слоевите.
Состојки:
чоколадо
брашно
јајца
мелени бисквити
Подготовка:
Чоколадото се намокри, се валка во брашно, јајца и бисквити, а по потреба се повторува процесот на јајца, бисквити и се става во тава или во длабок сад со масло.
Пржете на средно висока температура. Кога мелените бисквити ќе поруменат, извадете ја чоколадната лента на салфетка и послужете со топка сладолед. Кога ќе се исече чоколадото, целиот фил внатре треба да се растопи.
Извор: Курир.мк
Vistina.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.