Живот и Стил

Погледнете зошто скарата ја премачкуваат со компир – и вие ќе го правите истото

Погледнете зошто скарата ја премачкуваат со компир – и вие ќе го правите истото

Сигурно ќе се сложите дека храната има многу поубав вкус доколку е подготвена на скара.

Единствен недостаток при подготвувањето храна директно на решетка е тоа што некои намирници се лепат за решетката, што нималку не е згодна околност.

За среќа, постои идеално решение за овој проблем. Сѐ што треба да направите е да земете едн жив компир и со него да ја премачкате врелата површина на скарата, при што ќе дојде до испуштање на скроб од компирот, кој е заслужен за создавање нелеплив слој врз решетките од скарата.

Пробајте и уверете се сами.

Извор: Прес24мк