Вистаграм

Погледнете како овој пар „здодевната“ куќа која ја купил ја трансформирал во модерен дом во скандинавски стил

Погледнете како овој пар „здодевната“ куќа која ја купил ја трансформирал во модерен дом во скандинавски стил

Ејми Герард и нејзиниот партнер Оли купиле трисобна куќа во Англија минатата година, по цена од 323.000 британски фунти.

За само неколку месеци тие ја зголемиле вредноста на куќата, иако во неа вложиле малку.

Ејми отсекогаш била љубител на внатрешното уредување, а особено во модерниот скандинавски стил кој се одликува со едноставност, функционалност и неутрални бои. Веднаш знаела дека сака да ја уреди куќата во бели и пастелни нијанси, кои истовремено изгледаат елегантно, но и многу удобно за живот.

Иако изнајмиле мајстор за посериозните работи во куќата кои требало да се направат, како на пример вградување на камин, многу од другите работи тие ги направиле сами.

Тие речиси сами ја трансформирале куќата во топол дом за живот.

За да ги намалат трошоците, Ејми купувала работи на акција, а во топлината на домот придонеле и мебелот од дрво, украсни перничиња од вештачко крзно и плетени ќебиња, но исто така и многуте растенија.

„Највозбудливиот дел од реновирањето беа резултатите, кога видов како моите идеи се претвораат во реалност“, признала Ејми.

извор: кармин.точка.мк