Радио Милева

Погледнете како денес изгледа првиот победник на „Големиот брат“

Погледнете како денес изгледа првиот победник на „Големиот брат“

Иван Љуба ја одбележи првата сезона на „Големиот брат“. Смиреното и културно момче е еден од ретките кој ја освои публиката. Тој победи во првата сезона на реалното шоу, а потоа исчезна од сцената.

Иван од реалното шоу доби 100 000 евра, учествуваше во неколку квизови, а на крајот се посвети на музиката.

„На крајот од првата година почина мајка ми. Имам двајца постари браќа, Филип и Давид. Филип избегнува да се експонира, тој е полош од мене. Едниот брат ми е оженет и заедно со сопругата и ќерките живее во Раковиќ, а другиот е во станот на татко ми, а татко ми живее кај пријателка. Работам како професор по клавир во основно образование. Ме викаат Иван и ме се обраќаат на „ти“, а треба на „вие“, не заради мене туку заради институцијата. Надвор од училиште можеме на „ти“, а внатре на „вие“. Кога ќе ме видат во ходник викаат „Еј Иване“. Не сум строг, изјави во една прилика.

На социјалните мрежи не е активен, но од време на време знае да објави некоја фотографија со колегите или најава на концерт.

Иван Љуба има 37 години, а еве како изгледа по 12 години од неговата победа во „Големиот брат“.

фото: принтскрин/рас србија

Останати вести од Радио Милева