Мегафон
Во старечки дом

Почина една од најубавите жени на светот!

Почина една од најубавите жени на светот!

Актерката која беше најпозната по улогата на Хелга Брандт во Џејмс Бонд „Се живее само двапати“ од 1967 година, Карин Дор, почина во старечки дом во Минхен на 80 гдишна возраст, им пренесе на светските медиуми нејзиниот син.

Освен оваа улога, Дор можевме да ја гледаме и во уште неколку познати филмови како што е „Топаз“ од 1969 на Хичкок, потоа „Невидливиот др. Мабус“ од 1962 година.

Дор играше и во неколку филмови, адаптирани од култните дела на Карла Мај.