Радио Милева

Победи во „Ѕвездите на Гранд“, го нарекоа новиот Чолиќ, а вака изгледаше Душан Свилар како дете

Победи во „Ѕвездите на Гранд“, го нарекоа новиот Чолиќ, а вака изгледаше Душан Свилар како дете

Во 2007 година, Душан Свилар првпат се појави на сцената на Гранд во регионалното музичко „Ѕвездите на Гранд“.

Многумина му „замеруваа“ на неговата срамежливост и повлеченост истакнувајќи дека нема да биде ѕвезда. Меѓутоа, други го нарекуваа новиот Здравко Чолиќ.

И токму тоа срамежливо момче, го покажа најдоброто од себе и ја однесе победата на „Ѕвездите на Гранд“ во 2007/2008 година.

Денес, Душан важи за еден од подобрите вокали и успеа да се рангира меѓу најдобрите пејачи.

Тој гостуваше во една емисија каде што се присети на тоа каков бил како дете. Па, еве како тогаш изгледаше Душан.

А ова е се браќата на Свилар.

Останати вести од Радио Милева