Радио Милева

По три недели од неговата смрт, кој ќе го наследи богатството на Синан Сакиќ?

По три недели од неговата смрт, кој ќе го наследи богатството на Синан Сакиќ?

Поминаа три недели од смртта на пејачот Синан Сакиќ, а веќе се поставува прашањето кој ќе го наследи неговото богатство.

Пејачот зад себе остави четири деца, а првпат се ожени на 18 години. Од првиот брак има два сина, а вториот брак ја доби ќерката Џулкица и синот Ален.

Освен семејството и успешна кариера, Синан зад себе остави и големо богатство. Синан има стан на Дорчол, да стана во Белград, куќа во Тузла и вила во Лозница.

Многумина мислат дека најголемиот дел од богатството ќе го наследиот најстариот син Рашида, кој пред еден месец служеше затворска казна. Исто така постојат и гласини дека никој од семејството не зборува со Рашида. Кој ќе го наследи Синан останува да видиме.

Минатата година тој имаше операција на која му беа вградени стентови во жолчните канали, но лекарскиот конзилиум составен од еминентни лекари од неколку балкански земји  констатирал дека тоа не е трајно решение и дека пејачот сепак ќе мора да оди на трансплантација на црниот дроб.

фото: новости

 

Останати вести од Радио Милева