Радио Милева
само за убаво да е

По многуте победи кои веќе не се бројат, Иџе сега има уште еден голем и сосема поинаков повод за славење (фото)

По многуте победи кои веќе не се бројат, Иџе сега има уште еден голем и сосема поинаков повод за славење  (фото)

Македонската спортска гордост, најпопуларниот и најуспешниот македонски натпреварувач во автомобилски трки, Игор Стефановски Иџе, постојано има причина да слави.

Иџе по многуте победи сезонава, по последното прво место во Словенија, тој е се поблизу до Европската титула. На радоста на Иџе неговиот тин, семејствоти и фановите и нема крај бидејќи успехот едноставно е залепен за големиот македонски шампин.

Иџе постојано е во трка и во движење, овој пат мораше да биде во вистиско време на најважното место, најважната животна цел, домот и семејството.

Причина за тоа беше роденденот на синот Олег кој наполни 15 години. Тато, мама и сестричката Нина се собраа заедно за овој голем ден, роденден, па да ја дополнат возбудата, убавото и среќата која е на нивна адреса.

Славениот Олег редовно го бодри тато, а веруваме дека најголемата возбуда за сите победи и освоени трофеи, ја доживува токму тој.

Внукот на Иџе веќе покажа афинитети кон автомобилизмот, а дали и наследникот Олег ќе тргне по истите стапки, останува времето да покаже.

фото:Фејсбук/Игор Стефановски Иџе

Останати вести од Радио Милева