Радио Милева
приказната продолжува

По филмот „Тома“ есенва следува и серија за легендарниот кафеански фолк пејач

По филмот „Тома“ есенва следува и серија за легендарниот кафеански фолк пејач

Филмот „Тома“ на режисерот Драган Бјелогрлиќ ја воодушеви публиката на овие простори, за што сведочат големиот број гледачи во кината. Деновиве бројката стигна до 600.000 луѓе, а се очекува бројка расте од ден на ден.

По завршувањето на кино дистрибуцијата се најавува емитување на телевизиска серија за животот на Тома, која ќе биде различна од филмот.

„Серијата има 8 епизоди, опфаќајќи ги сите сопруги на Тома. Следете го неговиот живот многу потемелно, имаме 400 минути снимен материјал. Емитувањето ќе започне кон средината на есента“ – вели сценаристот и режисер Зоран Лисинац.

Дури и на оние кои го гледале филмот неколку пати, ќе им биде интересно да ја следат серијата бидејќи додека кино хитот беше дело на Драган Бјелогрлиќ, серијата е на Зоран Лисинац.

Останати вести од Радио Милева