Љубов и Секс

Пет најчести причини зошто атрактивните луѓе се слободни! На повеќето им изгледаат страшно

Пет најчести причини зошто атрактивните луѓе се слободни! На повеќето им изгледаат страшно

Момците стануваат нервозни кога разговараат со згодни жени, а девојките бараат мажи со просечен изглед од страв да не бидат изневерени.

  1. Нивната убавина е застрашувачка

Многу е полесно да разговарате со „девојката од соседството“ отколку со неверојатен „супермодел“ кој изгледа како да е надвор од вашата лига. Момците стануваат нервозни кога разговараат со згодни жени, а девојките бараат мажи со просечен изглед.

Мажите често го објаснуваат тоа велејќи дека избегнуваат да разговараат со убави девојки за да се заштитат од одбивање и нарушување на нивната самодоверба.

  1. На нив се гледа како на потенцијални прељубници

„Сите тие се играчи“… Ова е само една од неколкуте работи што може да ви паднат на ум кога ќе помислите на врска со атрактивна личност.

Некои можеби се грижат дали нивното згодно момче или згодна девојка ќе останат верни. Помалку привлечните момци, сепак, го надополнуваат својот изглед со љубезност и прават жените да се чувствуваат поценето.

  1. Сите мислат дека се веќе зафатени

На повеќето луѓе им е тешко да поверуваат дека привлечна личност може да биде сингл. Момчињата и девојките често не ни помислуваат да се зближат со потенцијалниот партнер од соништата поради оваа причина.

Ако обожавателот дознае дека другата половина од нивните соништа е сингл, тие се уште се мачат затоа што сега се само заплашени од нивната убавина.

  1. Имаат проблеми со довербата

Атрактивните девојки се загрижени дека нивните таканаречени дечковци би можеле да ги искористат за да се пофалат пред пријателите. На крајот на краиштата, убавите поединци честопати се оценуваат според нивниот изглед, игнорирајќи ја нивната личност.

  1. Се сметаат за снобови

Ова е особено точно и проблематично ако се и привлечни и срамежливи. Другите често ќе заклучат дека се арогантни поединци, пренесува „Bright Side“.

Извор: Попара.мк