Радио Милева
Татко за пример

Пакет аранжман: „Пеам дење, пеам ноќе… македонскиот „Гранд зет“ пее по свадби, локали и клубови, ама некому му пее и по дома (ФОТО)

Пакет аранжман: „Пеам дење, пеам ноќе… македонскиот „Гранд зет“ пее по свадби, локали и клубови, ама некому му пее и по дома (ФОТО)

Денес веќе познатите „Гранд ѕвезди“, на кои ова регионално музичко талент шоу им ја предодреди не само кариерата, туку и животната судбина, македонската пејачка Елена Миленковска  и нејзината  посилна половина,  Гуте Маринковиќ  неодамна станаа родители по втор пат.

Штркот овторно долета во нивното семејно гнездо и по синчето Максим, им ја донесе и втората радост, ќеркичката која го доби името Миона.

И додека мама Елена прва сподели заедничка фотографија со тукупшто родената малечка принцеза, додека бабите го чуваа малиот Максим, тато Гуте мораше да пее.

Лично за себе и најблиските од радост и среќа за приновата, но и да си ги исполни обврските од кои како професионален музичар го вади лебот за себе и семејството.

Па така, Гуте пее, дење, пее ноќе, пее секому кому треба да му запее…  Македонскиот „Гранд зет“ пее по свадби, локали и клубови, ама пејачкиот „пакет аранжман“ деновиве го комплетира со уште еден нов ангажман,  зашто Гуте уште некому му пее и по дома.

Имено, мама Елена и малечката Миона пристигнаа во својот дом, а Гуте како ревносен и посветен татко и од љубов кон приновата и заради помош на сопругата е секогаш тука да и се најде, да припомогне, односно да ја причува малечката убавица.

А бебе како бебе, најсреќно и најмирно е кога е во сигурните родителски раце, па тато Гуте и кога тој сака, ама и кога сака таа, сакал-нејќел мора да запее и по дома… И тоа тивко на увце на својата мала Миона. И тоа по нејзини ноти!  Тие песнички веќе ги знае, оддамна ги научил, уште кога се роди малиот Максим, па сега и не му е толку проблем песничките да ги репризира.

Повторувањето е мајка на знаењето, а македонскиот „Гранд зет“ Гуте Маринковиќ е татко кој повеќе од очигледно знае и умее… Татко за пример!

Фото: Инстаграм принтскрин/gute.marinkovic

Останати вести од Радио Милева