Љубов и Секс

Овие женски особини ги привлекуваат мажите повеќе од изгледот

Овие женски особини ги привлекуваат мажите повеќе од изгледот

Ако мислевте дека морате да имате совршено лице или тело за да им привлечете внимание на мажите – се лажете. Повеќето од нив сметаат дека жените со малку понезабележлива шминка се многу попривлечни и дека во нивното друштво се чувствуваат попријатно. Откријте кои особини ги ценат мажите кај поубавата половина и кои се поважни од физичкиот изглед.

Необична смисла за хумор

Мажите сакаат жени со кои можат да се смејат. А колку понеобична и „повалкана“ смисла за хумор имаат, толку подобро. При тоа не мора да има сексуална алузија, но пожелно е да биде по малку итра.

Мажите ги сакаат вашите недостатоци

Можеби не ги сакате вашите раце, носот, устата. Но токму поради тие посебни обележја сте му се допаднале и ве сака. Не се обидувајте да го скриете она што мислите дека не е добро бидејќи можеби токму тие работи го привлекле.

Жени што се благи и грижливи

Некои жени можеби немаат совршена фигура или црти на лицето, но се сочувствителни и грижливи. Со таа особина ќе направат мажот да се чувствува гордо и сакано, а тие всушност поради тоа за возврат ги обожаваат.