Радио Милева
горда „селанка“...

Овие зборови Цеца никогаш нема да (му) ги заборави: „Таа слаба провинцијалка со чуден сјај се избори за сопствена бајка“ (ФОТО)

Овие зборови Цеца никогаш нема да (му) ги заборави: „Таа слаба провинцијалка со чуден сјај се избори за сопствена бајка“ (ФОТО)

Фолк ѕвездата Светлана Цеца Ражнатовиќ сподели со голема гордост преку социјалната мрежа Инстаграм дел од текстот на еден од најпознатите српски писатели на денешницата, кој еднаш опиша како ја доживува кога ќе ја види пејачката. Тој тврди дека во Србија, секоја Светлана која е особено сакана се вика Цеца, па објасни и зошто, а фолк пејачката не остана имуна на тоа.


„Еден од најубавите српски гласови дојде во Белград од малото место Житораѓа, од југот на Србија. Тој и припаѓа на една девојка која храбро се бореше и се избори за сопствената бајка.
Таа витка, слаба провинцијалка со огромни очи со чуден сјај, се најде среде сопствената легенда, како што вели писателот Паоло Коељо. Во Србија, секоја Светлана што ја сакаат се вика Цеца. Во тој прекар има само 4 букви, а многу нежност, милување и блискост во тој прекар со само четири букви. Цеца. Некој кој се сака“ – кажува еден дел од текстот, кој ја стопи фолк дивата, зборови кои никогаш не му ги заборави, па со гордост се потсети на нив споделувајќи ги со своите следбеници на Инстаграм.

Останати вести од Радио Милева