Љубов и Секс

Овие профили на луѓе се склони кон изневерување дури и во стабилни врски

Овие профили на луѓе се склони кон изневерување дури и во стабилни врски

На некои луѓе воопшто не им е потребна посебна причина за изневерување, а некои се обидуваат да ги решат личните проблеми на тој начин.

Ова се три причини зошто луѓето кои се во среќни врски ги изневеруваат своите партнери, но ниту една од нив не го оправдува неверството.

Жалат за пропуштените прилики

Луѓето кои се чувствуваат како да не ја проживееле целосно својата младост, се склони кон прељуба, дури и кога се во среќна врска, затоа што жалат за пропуштените прилики и се обидуваат да ги надоместат.

Импулсивни се

Луѓето кои се склони да донесуваат ненадејни и непромислени одлуки во различни сфери од својот живот, честопати се импулсивни и кога станува збор за сексот. Оваа импулсивност е особено изразена под дејство на алкохол, па кога ќе се појави можност, тие имаат тенденција да го изневерат својот партнер без да размислуваат за последиците.

Склони се кон изневерување

Експертите за врски дефинираа шест особини што ги имаат луѓето склони кон изневерување на своите партнери, без разлика дали се во среќна врска или не. Овие особини се: алчност, склоност кон флертување, себичност, склоност кон кажување лаги, несигурност и, верувале или не, недоверба кон партнерот.

Извор: Попара.мк