Мегафон
фестивали

Овие 23 песни годинава ќе се пејат на „Фолк фест Валандово“

Овие 23 песни годинава ќе се пејат на „Фолк фест Валандово“

На ден 20.03.2022 година, во Валандово стручната комисијата при „Фолк Фест“ – Валандово, ги преслуша композициите кои беа пристигнати на претходно распишаниот меѓународен конкурс и избра 23 композиции кои ќе бидат изведени во натпреварувачкиот дел од фестивалот.

Оваа година се одбележува 35 годишен јубилеј на „Фолк Фест“ и се продолжува традицијата на создавање квалитетна новокомпонирана македонска фолк песна. Избраните композиции ќе бидат изведени во една натпреварувачка вечер.

Комисијата беше во состав: Живојин Глишиќ (Уметнички директор и претседател на комисијата), Методија Автовски, Кирил Тодевски, Ѓоко Павлов, Ѓорги Кајџиев.