Живот и Стил

Овие 10 градови се најдобри во светот – дел од нив сигурно сакате да посетите

Овие 10 градови се најдобри во светот – дел од нив сигурно сакате да посетите

„Тајм Аут“ (анг. „TimeOut“) ги објави најдобрите десет градови во светот за 2021 година. На врвот е прекрасниот Сан Франциско.

Четвртиот најголем град во Калифорнија и четиринаесеттиот најголем во САД со 739.426 жители, според информации од 2005 година.

Меѓу рангираните е секако и Њујорк, градот кој никогаш не спие.

Десет најдобри градови за 2021 година според „Тајм Аут“:

1.Сан Франциско

2.Амстердам

3.Манчестер

4.Копенхаген

5.Њујорк

6.Монтреал

7.Прага

8.Тел Авив

9.Порто

10.Токио

извор: Курир.мк