Радио Милева
Спомени од едно време

Оваа жена Аркан ја вработил да ја чува Анастасија како дете: Еве ги нејзините сеќавања и колку заработувала

Оваа жена Аркан ја вработил да ја чува Анастасија како дете: Еве ги нејзините сеќавања и колку заработувала

Во една прилика Лидија Ќириќ во својата голема исповед откри како е да се работи во бутик со Цеца и Жељко Ражнатовиќ Аркан, но и зошто била ангажирана да се грижи за тогаш новородената Анастасија.

„Заѕвони телефонот на сестра ми. Таа живееше на другата страна од хотел Југославија и и се јави еден човек кој беше во гардата на Аркан. Цеца бара девојка за во бутик. Тој ја бараше таа Маја, но таа не беше таму и дојдов тој ден кај сестра ми, а таа му вели – Маја не е тука, но Лидија е тука, не се видов во тоа, што ќе правам во бутик, јас и фустаните не одиме заедно. А тој и рече на сестра ми да одам во Југославија и да и се јавам на Цеца. Бев на два ума затоа што – само што пристигнав од тренинг, ќе одам на интервју за работа во тренерки. Но слушам дека платата е добра. тоа време 500 марки, кога сите имаа по три марки плата“, вели Лидија.

Влегува во бутикот и кажува кој го пратил.

“Носам патики и панталони за тренинг, па ако ти се допаѓам… Ако не, ќе си одам. Цеца ме покани внатре. Беше воодушевена што се викам како нејзината сестра. Ми рече дека од утре да работам, но во машки бутик. Дури тогаш дознав дека таму има четири бутици. И се појавува Жељко.Таа веднаш го покани да се запознаеме и веднаш му кажа дека јас бев дојдена од тренинг.А Жељко кога ќе слушне дека тренираш,не пушиш,не пиеш,се возбудува.Ме погледна и вели -па супер.Ми ги покажа бутиците. работа од утре од 12 до 8. Ме погледна и праша – има ли други како тебе „Па, му реков, нема такви како мене“, изјави Лидија за „Фајтер“.

Таа истакнува дека пред тоа не знаела ништо за Аркан.

“Го видов Цеца и него пред тоа на телевизија и тоа беше тоа. Чудно ми беше што сите стануваат кога тој влегува, само јас седам. Потоа ми објаснија кој е. Аркан сфати дека имам почит кон него, но дека не се плашам и тоа им се допадна и на Аркан и на Цеца.Кога се затворија бутиците тој ме замоли да дојдам да работам во неговата слаткарница „Ари“.Без разлика на се’ ќе го изгубам ајнцерот.И потоа ме вработија јас да ја чувам Анастасија. „Таа е родена 1998 година. Ја чував до бомбардирањето. По погребот не одржувавме контакт“, рече Лидија.

фото:Принтскрин Пинк/Јутјуб

Останати вести од Радио Милева