Љубов и Секс

Ова се работите кои жените навистина ги сакаат за време на интимниот однос

Ова се работите кои жените навистина ги сакаат за време на интимниот однос

Мит 1: Жените мислат дека најдобриот секс е долгиот секс. Вистина: Долгиот секс некогаш е вистинска тортура и на жените може неколкуминутен секс да им биде најдобар во животот, ако тој е сензуален и полн акција.

Може се верува дека жените сакаат часови и часови секс и огромен број на оргазми, но каква е всушност реалноста?

Кои се најчестите митови за жените и сексот?

Мит 1: Жените сметаат дека најдобриот секс е долгиот секс.

Вистина: Долгиот секс некогаш е вистинска тортура и на жените може неколкуминутен секс да им биде најдобар во животот, ако тој е сензуален и полн акција.

Мит 2: Жените веруваат дека колку повеќе оргазми, толку подобро.

Вистина: Навистина е лошо кога мажот не се грижи дали жената воопшто доживеала оргазам, но да се очекуваат секогаш многу оргазми е филмско сценарио, жените се задоволни и со еден.

Мит 3: Жените потајно сакаат дрски зборови при секс

Вистина: Наместо некој да ги вика „лоша девојка“, тие повеќе сакаат комплименти за изгледот на телото или нивната изведба.

Мит 4: Жените сакаат фокус само на клиторисот и брадавиците од градите.

Вистина: Жените сакаат допири и бакнежи и по вратот и по дланките и по сите делови од телото, не сакаат само грубо фокусирање на две места.

извор:попара.мк