Живот и Стил

Ова се најсреќни и најнесреќни броеви на Лото: Истражуваа добитни листови ширум светот и ги добија овие цифри

Ова се најсреќни и најнесреќни броеви на Лото: Истражуваа добитни листови ширум светот и ги добија овие цифри

Лошата вест е дека вашите шанси за победа на лотарија се прилично мали. Всушност, поверојатно е да бидете погодени од гром или да паднете на главата додека одите.

Од друга страна, добрата вест е, барем судејќи според големата британска анализа, дека некои бројки се навистина „посреќни“ од другите, односно статистички значително почесто се извлекуваат како победнички.

Среќен и несреќен број

Имено, како што е докажано, истражувачите го издвоија бројот 16. Подеднакво, тие го погледнаа и бројот што барем неколку пати се провлекол во студијата (околу една година) и откриле дека според тој критериум најсреќниот е и број 18, според Yorkујорк пост. Беа земени предвид резултатите од извлекувањата од целиот свет, и тие направија список со најчесто и најмалку извлечени броеви.

Најсреќните броеви:

16

22

28

37

6

3

Најнесреќните броеви:

18

46

40

41

32

36

Лотаријата не е среќа, сепак.

Истражувањата покажуваат дека освојувањето на лотаријата не значи дека ќе има подобрување на квалитетот на животот на долг рок.

Според Форбс, дури третина од добитниците на лотаријата банкротираат, а многу повеќе страдаат од депресија, развод или дури и самоубиство.

извор: машки магазин