Љубов и Секс

Ова се најчестите сексуални фантазии– секој барем еднаш ја доживеал четвртата

Ова се најчестите сексуални фантазии– секој барем еднаш ја доживеал четвртата

Откриени се најчестите сексуални фантазии. Поточно, сега знаеме за што фантазираат повеќето луѓе.

Истражување предводено од професорот Џастин Лехмилер од Институтот Кинси испитало над 4.000 луѓе на возраст од 18 до 87 години и открило што луѓето потајно сакаат во сексот. Текстот го пренесува „Psychology Today“, а ова се 7-те најчести сексуални фантазии:

Секс со повеќе партнери
Дури 87% од жените и 95% од мажите фантазираат за тоа, а најчесто за тројка.

БДСМ
По книгата и филмот „Педесет нијанси сиво“ 96% од жените и 93% од мажите имаат фантазии за потчинување и тортура.

Сексуални авантури
Ова вклучува орален и анален секс и други варијанти како што се секс на јавно место и слично…

Забранет секс

Свингерско делење на партнери

Страст и романтика

Хомоеротизам (привремена сексуална привлечност кон истиот пол)

извор:popara.mk