Живот и Стил
дали вашето е меѓу ови?

Ова се најбараните имиња за бебе во светот за 2022 година

Ова се најбараните имиња за бебе во светот за 2022 година

Порталот „Бејби центар“ (BabyCentre) ја објави својата „топ 100 листа“ најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња, на светско ниво, за 2022 година.

Неколку 10-ци илјади родители ги впишаа имињата на своите бебиња на страницата за бременост и родителство. И, се чини, родителите се враќаат во 90-тите, кога станува збор за трендот… Оваа година, најголемите промени се случија во списокот со женски имиња – Оливија, на пр. беше симнато од првото место од 2021 година и е заменето со Софија.

Ова се најпопуларни имиња за девојчиња во 2022 година:

Софија, Лили, Оливија, Ајла, Ава, Амелија, Арија, Маја, Ајви, Изабела, Мија, Ела, Хана, Луна, Зоја, Сиена, Нура, Евелина, Емилија, Фатима, Фиби, Мила, Клои, Хали, Елијана, Лејла, Ерина, Ева, Алиса, Аурора, Руби, Матилда, Леа, Бела, Теа, Нора, Ана, Елеонора, Виолета, Арабела, Марија, Пенелопа, Роза, Мира, Бони, Нова, Ајша, Габриела, Амира, Елизабета, Јасмина, Хариета.

Следат и најпопуларните и најбарани машки имиња на планетава, за 2022 година:

Мухамед, Ное, Тео, Лео, Оливер, Ѓорѓи, Лука, Артур, Тома, Адам, Луј, Јаков, Даниел, Макс, Исак, Илија, Теодор, Вилијам, Александар, Јусуф, Роман, Самоил, Мајкл, Себастијан, Џеси, Давид, Леви, Бенџамин, Габриел, Захариј, Ибрахим, Матеј, Јосиф, Хуго, Арон, Боби, Абдула.