Живот и Стил

Ова може да биде опасно по здравје: Не дозволувајте водата за кафе или да изврие неколкупати!

Ова може да биде опасно по здравје: Не дозволувајте водата за кафе или да изврие неколкупати!

Експертите велат дека дури и здравите минерали од него стануваат штетни на овој начин, што јасно се гледа во примерот на калциум, кој на тој начин создава камен.

Затоа е подобро да ја истурите таа вода, наместо да ја испиете како кафе или чај.

Истражувањата покажуваат дека двојното вриење го зголемува арсенот, нитратите и флуорот од водата, што не е добро за нашето тело.

Светската здравствена организација предупредува дека најголема опасност во ваквата вода за пиење е високото количество арсен, бидејќи тоа доведува до труење, проблеми со органите за варење, дијабетес и кардиоваскуларни заболувања.

Помалку е познато дека високата температура ги претвора нитратите во нитрозамини, кои се канцерогени и особено влијаат на јајниците, цревата и мочниот меур.

извор: точка.мк