Радио Милева

Ова е жената на Бајага, на која и ги посвети сите свои песни: Ја сретнал во автобус и добил… „корпа“!! (ФОТО)

Ова е жената на Бајага, на која и ги посвети сите свои песни: Ја сретнал во автобус и добил… „корпа“!! (ФОТО)

Момчило Бајагиќ Бајага е еден од ретките музичари од  естрадата, кој го задржува својот живот и неговата приватност подалеку од очите на јавноста.

Тој и неговата сопруга приватно не се изложуваат на медиумите, ама сепак  има и ретки прилики кога се појавува со нејзе. Можеби ова е еден од начините на кои тие ја задржаа својата љубов толку многу години, односно цели 36 години колку што се заедно.

Момчило и Емили се во брак од 1989 година, а пред тоа живееле заедно седум години. Она што е интересно за нив е начинот на кој тие се запознале – во градски автобус на ЈСБ.

„Ема исто како и јас живееше во Земун, па се сретнавме во автобус. Во автобусот ја прашав за првпат дали би сакала со мене да прошетаме некаде во неделата, а тааа замислете ми одговори дека во недела никогаш не излегува!  За мене тоа беше како таа ме мавнал истиот тој автобус. Бидејќи кој не излегува во недела?  Потоа не ја прашав никакво дополнително прашање… Ми беше глупаво. Сепак, само неколку месеци подоцна, бевме во врска… Во љубов, која и денес трае“ – истакна музичарот!

Останати вести од Радио Милева