Живот и Стил

Oва e максималната старост што човекот може да ја доживее

Oва e максималната старост што човекот може да ја доживее

Телото достигнува одредена граница на пропаѓање, по што не е можно враќање во претходна состојба.

Истражувачите од Медицинскиот факултет Алберт Ајнштајн во Њујорк спровеле истражување за да откријат зошто луѓето не можат да живеат подолго од 125 години.

Официјално најстарата личност во светот е Французинката Џејн Калмент која починала во 1997 година во 123-тата година од животот.

Експертите велат дека едноставно не може да се живее подолго од 125 години бидејќи телото достигнува одредена граница на пропаѓање, по што не е можно враќање во претходна состојба.