Љубов и Секс

Откријте колку вашиот сексуален живот е редовен

Откријте колку вашиот сексуален живот е редовен

Стручњакот за сексуални прашања, Трејси Кокс откри какви сексуални навики имаат Британците. Една третина од постарите од 60 години имаат секс неколку пати месечно, а оние од 18 до 24 години сексуално се активни неколку пати неделно. Ако имате секс помалку од 10 пати годишно, вашиот брак може да се нарече „брак без секс“.

Според истражувањата што го проучуваат сексуалното однесување на луѓето, дојде до статистички податоци врз основа на кои можете да процените дали се вклопувате во повеќето.

Колку секс имаат луѓето што се во брак? 

Одговорот на ова прашање зависи и од вашите години и од тоа дали имате деца.

Статистиката ќе ве изненади:

18 – 24 години – 35 % луѓето имаат секс два до трипати неделно, а 24% пет или повеќе пати.

25 – 29 години – 48 % луѓе имаат секс неколку пати месечно, а 53% неколку пати неделно.

30 – 39 години – 50 % луѓето имаат секс неколку пати месечно, а 21 % два до трипати неделно.

40 – 49 години – 47 % од луѓето имаат секс неколу пати месечно, а 20 % два до трипати неделно.

50 – 59 години – 36 % луѓе имаат секс неколу пати месечно.

60 – 69 години – 35 % луѓе имаат секс неколку пати месечно.

извор:попара.мк