Живот и Стил
седмиот е најчуден

Осум знаци кои ви кажуваат дека не сте еден за друг

Осум знаци кои ви кажуваат дека не сте еден за друг

Најтешко е да се соочите со себе и да ставите крај на приказна која повеќе не функционира

Може да се случи да сакате некого, но таа личност да не е за вас. Овие ситуации можат да бидат збунувачки бидејќи срцето ви кажува едно, а умот друго. Сепак, научете како да толкувате конкретни ситуации и да извлекувате заклучоци за состојбата на вашата моментална врска. Дали личноста со која сте е вистинскиот партнер за вас?

8 знаци дека не сте со вистинската личност:

Имате спротиставени визии за животот

На пример, можеби вие сакате деца, а вашиот партнер не. Или, вашиот партнер сака да остане во градот во кој моментално живеете, а вие умирате да се преселите на друго место. Ако сакате различни работи од вашите животи, ова е сигурен знак дека не е судено да траете вечно. Долгорочните партнерски односи, од друга страна, подразбираат слични животни визии.

Постојано барате изговори за нив

Тоа можат да бидат изговори за лошо или несоодветно однесување, мали нервози или дури и необични особини. Ако постојано чувствувате потреба да ги рационализирате работите што ве фрустрираат кај партнерот, можеби ја форсирате врската.

Иако никој не е совршен, но ако треба да се убедите дека вашиот партнер ви одговара, дека нешто во врска со него или неговото однесување не ви пречи, верувајте дека со текот на времето овие непријатности ќе се зголемат и ќе почнете да му замерувате на партнерот за конечниот распад на вашата врска.

Секогаш се чувствувате несфатено

Не чувствувате дека вашиот партнер навистина ве слуша. Понекогаш посакувате да имате некој вид на преведувач за да ги премостите недоразбирањата. Што и да кажете или како да го врамите тоа, изгледа дека вашиот партнер никогаш не ве сфаќа.

Двајцата стагнирате

Со други зборови, меѓусебно се спречувате да растете и напредувате. Вистинската врска е ориентирана кон раст, и индивидуално и како двојка. Ако се чувствувате заглавено, како вашиот партнер да ви овозможува помалку посакувани навики и однесувања и обратно, тоа е знак дека вашата врска не е изградена за траење.

Вашите кавги можат да станат токсични

Во суштина, вашите расправии завршуваат во изливи на вина, лутина и незадоволство. Иако дефинитивно можете да работите на вашите стилови на комуникација и да научите подобро да се расправате, ако имате тенденција да го извлекувате најлошото еден од друг, ова е знак на неусогласеност и токсичност.

Вознемирени сте, но постојано

Вознемирени сте кога сте разделени, вознемирени сте кога седите до нив на каучот, вознемирени сте кога треба да им кажете нешто, вознемирени сте за време и по кавгата. Вашиот нервен систем во основа е на готовс цело време. Вашето тело ви сигнализира дека нешто не е во ред.

Вашите пријатели и семејството изразиле загриженост

Загриженоста може да го вклучува начинот на кој партнерот разговара со вас или се однесува со вас или само вашата општа долгорочна компатибилност. Вашите пријатели и семејството најдобро ве познаваат и го сакаат најдоброто за вас. Тие исто така можат да видат нешто што вие не го гледате. Сфатете го сериозно она што го кажуваат вашите најблиски.

Повеќе ја сакате идејата за тоа што би можеле да бидете вие ​​двајца, отколку она што всушност сте

Бидејќи го сакате партнерот, го гледате потенцијалот и каква би можела да биде вашата врска. Да, гледате проблеми и сакате да ги поправите. И додека сте повеќе од спремни да го направите тоа, без разлика колку пати изгледа дека ја правите вистинската работа, врската сепак делува несигурно. Односите апсолутно бараат работа и одржување. Но, тоа не треба да биде макотрпна работа 24/7. Не може да го бара секој атом од вашата сила за одржување на врската.